Volledig scherm
© ANP

Drietal bedreigt agente in burger in Breda

BREDA - Drie inwoners van Breda zijn vrijdagmiddag aangehouden nadat ze een agente in burger bedreigden.

De agente deed in haar vrije tijd boodschappen bij een supermarkt aan de Cypresstraat en betrapte een 29-jarige vrouw die twee plastic tasjes niet afrekende. De vrouw uitte daarop dreigementen, zonder te weten dat ze een agente voor zich had.

Nadat de agente zich identificeerde en de vrouw aanhield, pleegde de verdachte een telefoontje en trommelde twee mannen (39 en 62 jaar) op. Ook zij bedreigden de agente en wisten samen met de 29-jarige vrouw te ontkomen.

De agente heeft aangifte gedaan van "Bedreiging, Belediging, Wederspannigheid en het beletten belemmeren van een ambtenaar in zijn rechtmatige uitoefening van zijn bediening." Zo staat het in de aangifte.

Later op de avond werd het trio in een woning in Breda alsnog aangehouden en meegenomen naar het bureau. De 62-jarige man is in de loop van de avond wegens gezondheidsredenen vrijgelaten, hij blijft wel verdachte in de zaak. De andere twee verdachten blijven vastzitten voor onderzoek.

Volgens de vrouw in kwestie was er geen sprake van diefstal, en heeft ze de agente alleen maar beledigd en niet bedreigd.

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (76%)
  • Oneens (24%)
29 stemmen