Volledig scherm
ANP Kippa

Dries Roelvink allesbehalve publiekstrekker bij nieuwe formule Weelfeesten Stampersgat

STAMPERSGAT - Om de schoolvakanties te pareren, week het organisatiecomité uit van september naar juni. Dat pakte niet meteen goed uit. Minder publiek dan voorgaande jaren, regenbuien tijdens de braderie waardoor kraamhouders vroegtijdig hun boeltje pakten en Dries Roelvink, die allesbehalve een trekpleister bleek te zijn: het zat de organisatie van de Stampersgatse Weelfeesten het voorbije weekeinde niet altijd mee.

En dan te bedenken dat de organisatie met nieuw elan en op andere data het meerdaagse evenement aankondigde. Toch wil voorzitter Dennis Jonkers nog geen conclusies trekken. "Terugkeren naar de oude datum in september? Ook dan kan het regenen. We haalden de Weelfeesten naar voren om meer aansluiting te krijgen met de schooljeugd. Begin september waren de schoolvakanties vaak nog niet afgelopen, was niet iedereen terug thuis."

De wandeldriedaagse, onderdeel van de Weelfeesten, kende nu wel een opleving. De Hollandse avond kon niet veel Stampersgatters verleiden voor een bezoekje aan de feesttent. De nadruk lag volgens de voorzitter wellicht te veel op Dries Roelvink, terwijl andere artiesten toch echt voor een 'leuke sfeer' zorgden. 

Dinsdag in BN DeStem meer over de Weelfeesten in Stampersgat.

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
544 stemmen