Volledig scherm
Alle ruiten lagen eruit bij Bankstel XL. © Jamaica Vink

Drie winkels verwoest, waterschade bij andere zaken na brand woonboulevard Breda

BREDA - Vijf winkels zijn getroffen door de grote brand die donderdag woedde op Woonboulevard Breda XXL. Drie winkels werden volledig verwoest, twee andere winkels liepen door het blussen enorme waterschade op. Naar verwachting gaat het zeker drie maanden duren voordat de in de as gelegde winkels met een totale oppervlakte van zo’n 3.000 vierkante meter, weer opengaan. De schade loopt in de miljoenen euro's.

De oorzaak van de brand die vrijwel zeker bij de winkel van Lampidee ontstond, is nog onbekend. De brandweer kon daar donderdag nog geen uitsluitsel over geven. Behalve Lampidee gingen ook de winkels van Bankstel XL en Sofa Nova in vlammen op. Het aangrenzende Marquardt Küchen en Küchen Direct kon worden gespaard. Maar de rook- en waterschade is aanzienlijk.

De winkels kunnen op zijn vroegst over drie maanden weer open. "Mits de fundering door de brand niet is aangetast, anders gaat het langer duren’’, aldus manager Han Nieuwesteeg van de woonboulevard die 52 winkels telt.

De panden zijn met hekken afgezet. Klanten die de afgelopen tijd iets bij de getroffen winkels hebben besteld, hoeven niet bang te zijn dat ze hun goederen niet meer krijgen. „Wij blijven leveren”, verzekerden de winkeliers gisteren.

Lampidee waar de brand vermoedelijk is begonnen, liet de afgelopen maanden het pand verbouwen. Daarbij werd ook een inspectie gedaan naar de brandveiligheid. "Daar is toen niets vreemds aangetroffen”, aldus pandbeheerder Sjaak van Noorloos.

De politie was donderdag aanwezig voor bewaking van het pand. Er wordt onderzoek gedaan.

Lees vrijdag meer in BN DeStem

Volledig scherm
Brand bij een beddenspeciaalzaak aan de Kruisvoort in Breda. © Perry Roovers/MaRicMedia
Volledig scherm
De brandweer bestreed het vuur met meerdere hoogwerkers. © Perry Roovers/MaRicMedia
Volledig scherm
© Perry Roovers

poll

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
790 stemmen