Volledig scherm
© stockfoto

Drie Nederlanders riskeren jaar celstraf voor inbraak slachthuis Hoogstraten

HOOGSTRATEN - Drie Nederlanders uit Den Haag en Leidschendam riskeren een gevangenisstraf van één jaar voor inklimming en bendevorming voor de rechtbank in Turnhout. Begin november 2016 drong een grote groep mannen het terrein binnen van slachthuis Swaegers in Hoogstraten.

Een van hen werd betrapt door een werknemer. Toen hij betrapt werd, floot hij en plots stoven van allerlei kanten in totaal nog een tiental mannen weg. De daders vluchtten meteen weg in drie voertuigen, maar de politie kon één auto klemrijden op de snelweg E19. In de wagen zaten drie mannen waaronder Ali Y. (22), Ersin T. (23) en Mohammed S. (22) uit Den Haag en Leidschendam.

Volgens de mannen was het niet de bedoeling dat ze inbraken bij Swaegers maar waren ze plannen aan het smeden om in de buurt van het slachthuis een ripdeal te plegen. Daar zou immers ergens een grote plantage hebben gestaan waarbij de ze ‘eigenaars’ geld en drugs wilden afhandig maken. Het openbaar ministerie gelooft weinig van dat verhaal en vordert nu één jaar cel. Vonnis op 3 maart.

poll

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
476 stemmen