Volledig scherm
© pixabay.com

Drie jaar cel en schadevergoeding voor overval op Etos Oosterhout

BREDA/OOSTERHOUT - Gevangenisstraffen van drie jaar met aftrek van de tijd die zij in voorarrest al in de cel doorgebracht hebben. En schadevergoedingen voor drogisterijketen Etos het het personeel van de Oosterhoutse vestiging van dat bedrijf. Dat vonnis heeft de rechtbank in Breda geveld over de twee mannen die terechtstonden voor de overval op de Oosterhoutse Etos aan de Arendstraat op 11 mei.

De officier van justitie had eerder celstraffen van twee keer vier jaar geëist. De mannen die terecht stonden voor de overvaller waren een 30-jarige man uit Den Haag een 27-jarige man uit Capelle aan den IJssel. Zij vertelden eerder dat zij van plan waren om te gaan vissen op de dag van de uiteindelijke beroving. De rechtbank hechtte geen enkel geloof aan die verklaring van de twee.

Last
Bij de behandeling van de zaak noemde de officier van justitie de verklaringen van de verdachten ook al 'volstrekt ongeloofwaardig'. De officier sprak van 'een ernstig misdrijf'. ,,De betrokken medewerksters hebben tot op de dag van vandaag last van wat hen is overkomen”. Op het moment van de overval was er toevallig ook een professionele geldloper in de zaak aanwezig. Bovendien werd duidelijk dat het personeel niet in de winkelkluis kon. De overvaller bliezen hollend de aftocht richting Arendshof met slechts 350 euro kassageld.

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
163 stemmen