Volledig scherm
Marcel Kittel won 2 etappes in de Giro, beiden met aankomst op Gelderse bodem. © Pro Shots

Draai van de Kaai wil Marcel Kittel strikken

ROOSENDAAL - De Draai van de Kaai richt zijn pijlen op Marcel Kittel. De Duitse spurter is de grootste vis die er volgens de Roosendalers nog te vangen is nu de Olympische Spelen nadrukkelijk in het vaarwater zit van het Tourcriterium, dat maandag 1 augustus wordt gereden. De onderhandelingen met de Etixx-renner, die in deze Tour een rit wist te winnen, zijn volgens voorzitter Sander van Peer in een vergevorderd stadium.  

Een andere ritwinnaar, Jarlinson Pantano, hebben de Roosendalers al wel vast weten te leggen. De Colombiaanse ploeggenoot van Stef Clement (ook van de partij op de Draai van de Kaai) treft in de spoorstad een Colombiaanse rondemiss. Jessica Sanchez Suarez won vrijdag de online verkiezing.   

De Draai van de Kaai kan de klassementstopper uit de Tour dit jaar vergeten. De meesten van hen stappen op de dag voor de Draai in het vliegtuig naar Rio de Janeiro. "Alleen de sprinters hebben weinig te zoeken op de Spelen", weet Van Peer. De Draai zet daarom in op een supersprint. Daarvoor zijn Dylan Groenewegen, Giacomo Nizzolo en plaatselijk favoriet Moreno Hofland reeds vastgelegd.

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (37%)
  • Oneens (63%)
1294 stemmen