Volledig scherm
Het Kadeplein tijdens de Draai van de Kaai. © Peter van Trijen - het fotoburo

Draai van de Kaai draait ingrepen terug: artiesten terug op het Kadeplein

ROOSENDAAL - De ingrepen die de Draai van de Kaai twee jaar geleden deed in het populaire wielerevenement zijn bijna allemaal teruggedraaid. Nadat vorig jaar de finish terugkeerde naar de Kade, volgen op 1 augustus de artiesten de omgekeerde route van de Wipwei naar het Kadeplein.

De omslag van het wielercomité is deels te verklaren door de bouwplannen op de Wipwei. „Toen we daar vorig jaar met de gemeente over spraken, zou er voor de bouwvak begonnen worden op de Wipwei, dat wordt later”, zegt voorzitter Sander van Peer.

Ook het podium voor de presentatie en huldiging van de renners wordt weer op de Kade geplaatst, na een uitstap naar het wielerplein. Omdat het Kadeplein wordt ingericht voor het amusement gaat dat wielerplein naar het voormalig EKP-terrein.

Het comité heeft gekozen voor meer ‘couleur locale’. Onder meer door in het programma te kiezen voor categorieën met meer Roosendaalse inbreng, zoals een Rabo Dikke Banden Race waarvoor 3.000 schoolkinderen deze week een uitnodiging ontvingen. Voor de rol van rondemiss benadert het comité niet langer bekende Nederlanders.

Op internet is er een verkiezing gaande tussen vier Roosendaalse vrouwen voor deze eretitel. Min of meer lokaal is ook de hoofdartiest Frans Bauer die na zijn laatste optreden in 2010 weer terugkeert op het podium van de Draai.

Lees het hele verhaal donderdag in BN DeStem

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (83%)
  • Oneens (17%)
94 stemmen