Draai in Roosendaal komt terug naar de Kaai

ROOSENDAAL - Het comité van de Draai van de Kaai had net een start gemaakt met een vijfjarenplan toen de gemeente Roosendaal het bouwplan Stadsoevers uit de kast haalde.

Volledig scherm
Het Kadeplein tijdens de Draai van de Kaai.

Weg festivalterrein op de Wipwei, weg passage door de straat Turfberg. Het hart van het evenement keert na twee jaar terug naar de Kade. Noodgedwongen, hoewel de organisatie hier niet rouwig om is.

Vorig jaar verkaste de finishstreep al naar de straat waar het allemaal begon, op maandag 1 augustus zijn ook de artiesten terug op het vertrouwde het podium voor het Essent-gebouw.

Hoewel de keuze niet uit vrije wil is gemaakt, zegt voorzitter Sander van Peer van het wielercomité blij te zijn met de veranderingen. "Op de Wipwei was het heel gezellig, toch vind ik het prettig om met de optredens weer in het hart van de Draai van te zijn. Van de sponsors en horeca krijgen we positieve geluiden."

Meerdere alternatieven hebben de revue gepasseerd. Het parkeerterrein van het RBC-stadion was te ver weg, de Markt van Roosendaal viel af door de natuurlijke barrière van de spoorlijn en de parking voor het EKP-gebouw werd het niet omdat het te klein is. Dat terrein wordt gebruikt als wielerplein. van Peer: "We veranderen de entree aan de Schuiven waardoor mensen logisch de route volgen richting het wielerplein."

Lees woensdag meer over de Draai van de Kaai in BN DeStem

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (87%)
  • Oneens (13%)
557 stemmen