Volledig scherm
© Thinkstock

Dorpsstraat Sint Willebrord ligt een jaar open

SINT WILLEBRORD - Het dorp Sint Willebrord zal vanaf maandag een jaar lang te maken hebben met opbrekingen. Die dag begint de reconstructie van de Dorpsstraat en het zal een jaar duren voordat de klus helemaal is afgerond.

Er moet dan ook nogal wat gebeuren, zegt wethouder Laura Mathijssen. "Vanaf de noordelijke aansluiting van de Pastoor Bastiaansensingel tot aan de Nachtegaalstraat worden de trottoirs verbreed, terwijl de weg juist smaller wordt gemaakt. Er komen verhoogde oversteekplaatsen, de parkeervakken worden veranderd, er komt nieuwe verlichting en daarnaast worden ook al de leidingen in de grond vernieuwd."

Verder worden ook de bomen in het dorpshart vervangen. Er wordt op aangeven van omwonenden gekozen voor een boomsoort die voor minder overlast zorgt, zegt de wethouder.

Om tijdens de werkzaamheden overlast voor bewoners en winkeliers zo veel te voorkomen, wordt steeds maar een stukje van de straat opengelegd. Als eerste wordt het noordelijke deel aangepakt: vanaf de aansluiting met de Pastoor Bastiaansensingel tot aan de aansluiting met de Sportparkstraat.

Omwonenden worden per brief geïnformeerd over de planning van het werk. Via de website www.lindeloof.nl onder het kopje 'lopende projecten' is de voortgang te volgen.

poll

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
536 stemmen