Volledig scherm
Seniorenwoningen in aanbouw in Hoogerheide. Tonny Presser/Pix4Profs

Dorpsplatform Hoogerheide luidt noodklok over gebrek aan goedkope woningen voor jongeren

HOOGERHEIDE - Het Dorpsplatform Hoogerheide (DPH) luidt de noodklok over het gebrek aan goedkope huur- en koopwoningen voor jongeren. Het DPH heeft een onderzoek gedaan naar het aantal betaalbare woningen in Hoogerheide. Donderdagavond legde het platform tijdens zijn openbare vergadering de resultaten van het onderzoek op tafel.

"De gemiddelde prijs voor een koopwoning is 279,000 euro en sociale huurwoningen kosten gemiddeld 711,00 euro", vertelde DPH-voorzitter Rob de Kort. "Er zijn slechts vier huurwoningen onder de 700 euro beschikbaar en negen koopwoningen onder de 158.000 euro. En dan vindt men het vreemd dat de jongeren uit het dorp vertrekken", aldus de Kort.

Hij had berekend dat er in Hoogerheide 420 jongeren van tussen de 20 en 25 jaar wonen. "Dat is de leeftijdsgroep die op zoek is naar een voor hen betaalbare huur of koopwoning." De cijfers over het aantal woningen heeft het DPH van de woningstichtingen in Hoogerheide.

Koen van Haaren van de Woningstichting Woensdrecht vertelde dat er jaarlijks zeventig huurwoningen beschikbaar zijn in Hoogerheide "60 procent daarvoor is beschikbaar voor mensen met een laag inkomen", vertelde hij.

Maar het DPH vindt de huurprijs voor die woningen veel te hoog en ziet dit niet als betaalbare woningen. "De bouwplannen die op tafel liggen bestaan uit alleen maar dure woningen en appartementen of woningen voor senioren." De Kort doelt daarmee op het masterplan langs de Scheldeweg en de seniorenwoningen in de Aalbersestraat.

"We willen binnenkort met de woningstichtingen en de gemeente om de tafel. We moeten gezamenlijk op zoek naar bouwgrond waar goedkope huur- en koopwoningen gebouwd gaan worden." Het DPH wil op die manier voorkomen dat Hoogerheide verder vergrijst.

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
555 stemmen