Volledig scherm
Het biljarten is populair bij dorphuis De Trapkes in Sprundel. Ook in de zomer. Het dorpshuis is dit jaar voor het eerst in de zomermaanden van 13.00 tot 15.30 open. "Mensen stellen het op prijs dat ze ergens heen kunnen." foto Gerard van Offeren/Pix4profs

Dorpshuis De Trapkes in Sprundel draait door in vakantie

SPRUNDEL - De deuren van de foyer van dorpshuis De Trapkes in Sprundel staan waarschijnlijk ook volgend jaar weer wagenwijd open tijdens de vakantie. "De mensen stellen het op prijs dat ze in die periode ergens heen kunnen", zegt Adri van Ginneken, voorzitter van het Sociaal Kultureel Werk Sprundel (SKW). 

De eerste dagen in juli was de opkomst wat matig, maar daarna is het flink aangetrokken. Zoals afgelopen dinsdag, toen stonden er in De Trapkes twaalf biljarters rond de tafels.

Buiten is het 23 graden, maar in de foyer is het koel. Met een biertje en een biljart zijn de mannen binnen tevreden. Voor hen zijn de zomeropeningstijden van 13.00 uur tot 15.30 uur een uitkomst.

"Ik vind het een goede zaak. De biljartcompetitie begint in september dus kunnen nu we alvast oefenen", aldus Jan de Bruijn.

In Sprundel zitten veel biljartliefhebbers, weet hij. "Er is altijd wel volk."

Ook de leden van de kaart- en handwerkclub weten De Trapkes in de zomer geregeld te vinden, vertelt Adri Van Ginneken. Net als fietsers die er halt houden voor een kopje koffie.

Op goede dagen loopt er veertig tot vijftig man binnen in het Sprundelse dorpshuis..

Zouden er elke dag zoveel mensen komen, dan is is de zomeropening rendabel voor het SKW. Van Ginneken hoopt dat wanneer het bij meer mensen bekend is dat De Trapkes open is, het aantal bezoekers stijgt. Het is nog de vraag of Sociaal Kultureel Werk deze zomer quitte speelt, dat bekijkt voorzitter Adri van Ginneken na de vakantie.

Toch staat hij positief tegenover de zomeropenstelling. "Kennelijk was er in Sprundel die behoefte en daar hebben we aan voldaan." Voor andere buurthuizen zou het volgens hem ook een mogelijkheid, zijn wanneer ze genoeg vrijwilligers tot hun beschikking hebben.

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (49%)
  • Oneens (51%)
528 stemmen