Volledig scherm
Het stel werd geschept op de Bredaseweg in Tilburg. Na een klopjacht heeft de politie twee verdachten aangehouden. © Jack Brekelmans

'Doorrijder dodelijk ongeluk Tilburg was in paniek'

TILBURG - De automobilist die donderdagavond op de Bredaseweg een dodelijk ongeluk veroorzaakte waarbij twee mensen om het leven kwamen, deed dat uit paniek. Dat vertelt een vriend van de bestuurder anoniem tegen De Telegraaf.

„Zijn gezicht zag er lijkbleek uit", vertelt de anonieme bron tegen de krant. ,,Hij zei dat-ie een ongeluk had gehad en was weggereden. Hij kon niet eens echt vertellen wat er gebeurd was. Ineens was daar die klap. En toen, ja, toen wist hij niet wat hij moest doen.”

Tijdens het gesprek met de automobilist keek de vriend volgens De Telegraaf op zijn telefoon en las hij dat twee personen waren gestorven. „Hij wist dat niet en was er kapot van. Ik probeerde hem te kalmeren. Mijn advies was: meld je bij de politie. Ze komen er wel achter dat jij in die auto zat. Daarna ging hij weg.”

Reconstructie
De politie verwacht nog maanden bezig te zijn met de reconstructie van het ongeval. Daarbij horen ook de verklaringen van de twee Tilburgers die donderdagnacht zijn aangehouden. Een van hen verklaarde de bestuurder te zijn geweest. Hij reed na het ongeval door.

Bij het ongeval kwam het Rijense echtpaar Bert (62) en Henriëtte van der Veeken (59) om het leven. Op de plek waar zij de weg overstaken, bij de bushalte, leggen Tilburgers sinds vrijdagochtend bloemen neer en plaatsen kaarsjes

Volledig scherm
Op de plek waar het ongeluk gebeurde, worden bloemen neergelegd. © Ben Ackermans
Volledig scherm
Op de plek waar het ongeluk gebeurde, worden bloemen gelegd. © Ben Ackermans/BD
Volledig scherm
De plek op de Bredaseweg waar de vrouw van het echtpaar uit Rijen om het leven kwam. © Ben Ackermans

poll

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
168 stemmen