Volledig scherm
Op de plek waar het ongeluk gebeurde, worden bloemen gelegd. © Ben Ackermans/BD

Doodrijder lerarenechtpaar Rijen verschijnt voor rechter

TILBURG/RIJEN - De 23-jarige Tilburger die aan de Bredaseweg de docent Bert van der Veeken (62) van basisschool De Wereldwijzer en zijn vrouw Henriëtte (59) uit Rijen doodreed, moet maandag voor het eerst voor de rechter in Breda verschijnen.

Tot berechting van de automobilist, die heeft bekend dat hij het onderwijsechtpaar in oktober schepte toen zij de weg overstaken, komt het nog niet. Het politieonderzoek naar het fatale ongeval is nog niet afgerond. Onduidelijk is nog of een mogelijk cruciale getuige is gevonden. De politie was na het onderzoek op zoek naar de getuige die vlak na het ongeluk een deel van het kenteken zou hebben geroepen.

De 23-jarige verdachte heeft volgens de politie bekend dat hij achter het stuur zat van de auto. Mogelijk haalde hij met grote snelheid een bus in. Na de aanrijding, waarbij het stel op slag dood was, vluchtte hij en parkeerde de wagen. Later werd de broer (20) en eigenaar van de auto opgepakt. Diens 23-jarige broer bleek achter het stuur te hebben gezeten.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
701 stemmen