Volledig scherm
Afgelopen woensdag ontstond grote beroering toen een bestuurder de 3-jarige Nassim aanreed in de Veurnestraat in Breda. © anp

Doodrijder Bredase peuter Nassim reed volgens NFI 80 km/uur in 30 km-zone, man blijft vastzitten

BREDA - De 18-jarige man die op Koningsdag van dit jaar in de wijk Wisselaar in Breda de peuter Nassim doodreed, deed dat met een snelheid van waarschijnlijk zo'n 80 kilometer per uur. Dat werd donderdag bekend tijdens een pro-formazitting in de rechtbank in Breda. 

In de straat is een snelheid van maximaal 30 kilometer per uur toegestaan. De man blijft vastzitten, ondanks een verzoek van de advocaat van de man om de verdachte in afwachting van de inhoudelijke behandeling van de zaak vrij te laten.   

De verdachte betuigde donderdagmiddag spijt tijdens de zitting. Hij zat bijna de hele tijd gebogen en met de blik naar de vloer gericht. Volgens hem is het allemaal een ongelukkig ongeval.  

De verdachte, een 18-jarige man uit dezelfde wijk, gaf zichzelf later op de dag aan, nadat hij in eerste instantie na de aanrijding in de Veurnestraat was doorgereden. Hij zou in 'blinde paniek' zijn doorgereden.

De kleine Nassim had geen enkele kans bij het ongeval, waarbij de verdachte mogelijk veel te hard had gereden. Later werd bekend dat de man ook wordt verdacht van overtreding van de Opiumwet. 

Sinds hij zichzelf aangaf, zit de verdachte al vast. Onder meer, aldus het Openbaar Ministerie, vanwege mogelijk recidivegevaar.

Nassim is kort na zijn overlijden in Marokko begraven.  

Tweets by pvklinken

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
776 stemmen