Volledig scherm
© Thinkstock

Dongense opa hoort twee jaar celstraf eisen voor ontucht met 8-jarig kleinzoontje

DONGEN - Een opa uit Dongen die volgens de rechtbank ontucht heeft gepleegd met zijn kleinzoontje, krijgt twee jaar celstraf waarvan acht maanden voorwaardelijk. Tijdens de proeftijd van twee jaar mag de man (65) op geen enkele wijze contact zoeken met het inmiddels 9-jarige jongetje.

Bewezen
Ook moet hij 4.500 euro smartengeld betalen aan zijn dochter, de moeder van het kind. De rechters achten bewezen dat de gepensioneerde Dongenaar van november 2013 tot begin 2016 één of meerdere keren seksuele handelingen heeft verricht met zijn kleinzoontje.

Dat gebeurde tijdens het oppassen. De moeder woonde na haar echtscheiding enige tijd in bij haar ouders in Dongen. Nadat zij weer zelfstandig ging wonen, bleef opa een paar keer per week oppassen terwijl oma overdag aan het werk was.

Betrapt
De zaak kwam in oktober vorig jaar aan het rollen. De dochter van de verdachte ‘betrapte’ haar vader op de zolderkamer bij hem thuis in het bijzijn van haar zoontje. Opa had zijn trainingsbroek op de enkels, omdat hij naar eigen zeggen een onderbroek wilde aantrekken. En het kleinzoontje was net zijn pyjamabroek - binnenste buiten - aan het aantrekken.

Onvoldoende bewijs
Een poosje daarna begon het jongetje te vertellen dat opa vaker met hem ‘sekste’. De raadsvrouw van de verdachte vond de uitlatingen van het jonge slachtoffer onvoldoende bewijs, gelet op de emotionele omstandigheden als gevolg van de relatiebreuk. De Dongenaar is nooit voor soortgelijke zaken veroordeeld.

Maar de rechtbank oordeelt overtuigd anders; op basis van de 'betrapping' op zolder en de summiere details die het kind tijdens het studioverhoor vertelde.

Kapot
De slachtofferverklaring van de moeder richting haar eigen vader tijdens de eerdere zitting was heftig: "Je hebt de onbezorgde kinderjaren van je kleinzoon en het grenzeloze vertrouwen in zijn opa kapotgemaakt. En de relatie tussen jou en mij, vader en dochter, is voor altijd besmet."

Live Voetbal

SDC PuttenSDC
20:45
PSVPSV
away logo

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
858 stemmen