Volledig scherm
foto Jan Stads

Dongen voorzichtig positief over verplaatsing weekmarkt

DONGEN - De weekmarkt in Dongen staat door de herinrichting van het Looiersplein nu iedere maandag op de Hoge Ham ter hoogte van de Hema. Voor de gemeente is het tegelijkertijd een proef. Die bekijkt hiermee of het een optie is om de markt permanent naar de Hoge Ham te verplaatsen of dat de markt na de verbouwing teruggaat naar het Looiersplein.

Marktmeester John Brendan hoort veel positieve geluiden. „Ik hoor zelfs dat de omzet erdoor gestegen is.”

Maar hij stuit ook op verbeterpunten. „Doordat de kramen op de weg staan is er veel overlast van fietsers. Er staat een bord dat ze moeten afstappen maar dat wordt niet altijd nageleefd.”
Veel geluk had de markt afgelopen weken nog niet. „De afgelopen weken heeft het alleen maar geregend.”

Doortje Soeters van Rooij staat al 67 jaar op de markt in Dongen en haar collega Hariëtte van de Wiel al 23 jaar. „Ik zou graag willen dat de markt op de Hoge Ham blijft.” De kraam met damesmode staat tegenover het hek van de Aldi. „En dat merk je. We krijgen nu winkelend publiek dat ik nooit eerder heb gezien”, zegt Van de Wiel. Dat komt volgens haar doordat mensen na hun boodschappen bij de Aldi ook even over de markt wandelen. „Er hangt hier een gezelligere sfeer”, lachen de vrouwen.

Lees meer in BN DeStem van dinsdag 5 juli.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
691 stemmen