Volledig scherm
Steven Bergwijn (midden) in actie. © Pro Shots

Dongen verliest oefenwedstrijd tegen landskampioen PSV met 1-3 (video)

DONGEN - Dongen verloor de oefenwedstrijd tegen landskampioen PSV zaterdag slechts met 1-3. Toch kijkt de Dongense club ‘met enorm veel trots’ terug op het drukst bezochte duel in haar geschiedenis.

“Dit maken we niet meer mee”, vertelt de Dongense middenvelder Daan Poelmans. Hij is druk bezig met het uitdelen van handtekeningen aan kinderen. “Het was echt heel speciaal om voor zoveel mensen te spelen.” Volgens hem leefde de gehele club naar ‘dit unieke moment’ toe. “Mijn teamgenoten hebben allemaal extra getraind en ook vakanties werden ervoor verzet. De goal van Joe Joffe was echt een hoogtepunt.”

Ook Gijs van den Berg (VV Dongen) staat glunderend op het veld. “We hebben een aardige pot gespeeld. Dongen heeft veel kansen kunnen creëren. Het is niet verkeerd om zo te eindigen tegen de landskampioen.” Van den Berg keek op tegen PSV-spelers als Gastón Pereiro. “Op het veld zet je een knop om en ga je er gewoon voor.” Shirtjes ruilen zat er voor de beide heren helaas niet in, want de Dongense club heeft de shirts nog het gehele seizoen nodig.

“Het is geweldig dat we één doelpunt hebben kunnen maken. Ik ben enorm trots op de jongens, ze hebben PSV veel weerstand geboden”, vertelt voorzitter Angela Jansens. Net als de rest van het bestuur vond ze het ‘erg spannend’. Alles is goed verlopen, op wat vuurwerk en een kapot scorebord na.

Bij PSV ontbraken de meeste internationals. Luuk de Jong, Jeroen Zoet, Luciano Narsingh, Jetro Willems, Santiago Arias, Héctor Moreno en Andrés Guardado kregen nog geen speeltijd.

PSV-trainer Phillip Cocu gunde in de tweede helft veel jeugdspelers een kans. De achttienjarige Matthias Verreth tekende in de slotfase voor het laatste doelpunt. De zeventienjarige Dante Rigo maakte eveneens zijn officieuze debuut voor PSV.

Bij rust stond Dongen met 0-2 achter tegen PSV. Joe Joffe schoot in de tweede helft raak voor Dongen. Hierna had Dongen zelfs nog kans op de 2-2, maar uiteindelijk wist PSV door de goal van Verreth toch met 1-3 te winnen.

Dongen - PSV 1-3 (0-2) - 0-1 Gaston Pereiro, 0-2 Jürgen Locadia, 1-2 Joe Yoffe, 1-3 Matthias Verreth.

Lees maandag veel meer in BN DeStem en het duel is hieronder terug te kijken met een sfeerverslag van PSV op FB
​en daaronder aan de hand van de tweets van BN DeStem sportredactie.

Tweets door @bndestemvoetbal

Volledig scherm
Oefenwedstrijd Dongen tegen PSV in Dongen. Rijen dik stonden de toeschouwers langs het veld, © Foto Johan Wouters / Pix4Profs
Volledig scherm
Spelers Dongen en PSV klaar voor de aftrap van het oefenduel in Dongen
Volledig scherm
Warming up van PSV selectie voor compleet uitverkocht oefenduel tegen Dongen

poll

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

  • Eens (62%)
  • Oneens (38%)
302 stemmen