Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Dollemansrit over A58: ambulancemedewerkers bijna aangereden bij Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Een 23-jarige automobilist uit Rijswijk is woensdagmiddag zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij als een dwaas over de A58 van Bergen op Zoom naar Middelburg was geraasd.

De politiemeldkamer kreeg rond 14.30 uur een melding van ambulancemedewerkers dat deze bij Bergen op Zoom op de A58 richting Vlissingen door een automobilist opzettelijk bijna waren aangereden. Toen de melding werd doorgegeven, reed de ambulance ter hoogte van Rilland. Er lag in de ambulance een patiënt die verzorgd werd.

Achtervolging
Een agent van het team Verkeer reed onmiddellijk naar de A58 en begon de achtervolging. Het lukte uiteindelijk om de automobilist in Middelburg op de N57 bij de afslag Arnestein aan de kant te zetten en te controleren. Navraag leerde dat de wegpiraat zeker vanaf Bergen op Zoom vele verkeersovertredingen had begaan.

Gesneden
Zo haalde hij in via een zogenaamd verdrijvingsvlak en werden diverse auto's, waaronder de ambulance, ernstig gesneden, waardoor bijna-aanrijdingen ontstonden. Ook haalde hij regelmatig in tussen twee auto's, die naast elkaar op de snelweg reden. Bovendien haalde hij in via de vluchtstrook. Hierbij overschreed hij ruim de maximale snelheid van 130 kilometer per uur.

Rechter
​Het rijbewijs van de Rijswijker werd onmiddellijk ingevorderd vanwege het veroorzaken van gevaar op de weg. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij mag zich later tegenover de rechter verantwoorden voor zijn gedrag. Uit eerste onderzoek bleek dat hij bij de politie reeds bekend stond voor eerder vergelijkbaar weggedrag.

poll

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

  • Eens (57%)
  • Oneens (43%)
577 stemmen