Volledig scherm
© ANP

Dollemansrit op motor eindigt tegen garagedeur in Breda

BREDA - Een motorrijder zonder helm die zondag in Breda probeerde aan een motoragent te ontkomen, zag zijn vluchtpoging eindigen toen hij tegen een garagedeur knalde. De 19-jarige Bredanaar moest daarom een nacht doorbrengen op het politiebureau.

Een motoragent zag zondag rond kwart voor zeven 's avonds bij een stoplicht aan de Sint Ignatiusstraat een man zonder helm op zijn crossmotor staan. Toen de agent de man hierop wilde aanspreken, besloot de motorrijder op de vlucht te slaan. 

Achtervolging
Een dolle achtervolging volgde. De voortvluchtige motorrijder vloog in de Giraffestraat bijna uit de bocht en reed vervolgens op hoge snelheid gevaarlijk langs voetgangers en honden. De agent besloot de achtervolging te staken, omdat het anders te gevaarlijk werd, en besloot door middel van sporen de man te volgen. 

Twee keer viel de motorrijder en twee keer wist hij aan de agent te ontkomen. Hij scheurde door een brandgang en racete dwars over een speelveldje heen.

Garagedeur
Uiteindelijk werd de man gepakt op de Landheining. Hij was tegen een garagedeur aangereden. Bij die derde valpartij wist de snelheidsduivel niet te ontkomen. Hij probeerde nog te ontsnappen door iets naar de agent te gooien, maar werd besprongen door de agent. 

Onderweg bleek de motorrijder op verschillende plekken schade te hebben gemaakt. Tegen de Bredanaar wordt een fors dossier opgemaakt, waarin in ieder geval onveilig rijgedrag, rijden zonder helm en zonder rijbewijs in zal staan. Ook zijn enkele getuigen gehoord, die maar net aan een aanrijding konden ontsnappen. 

poll

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
185 stemmen