Volledig scherm
© Thinkstock

Dolen door 2,5 hectare maïs in Halsteren

Halsteren Met een oppervlakte van 2,5 hectare en een kleine 3.500 meter aan paden is het beslist geen kinderspel te noemen, de maïsdoolhof achter Intratuin in Halsteren.

Vanaf het parkeerterrein bij het tuincentrum is goed te zien hoe immens groot het labyrinth eigenlijk is. "Je doet over de hele route al gauw langer dan een uur, maar er kan gesmokkeld worden", glimlacht Eddy van Wezel.

De Huijbergse veehouder is samen met Intratuindirecteur Piet Withagen initiatiefnemer van de doolhof. Withagen zorgt voor horeca, parkeergelegenheid en personeel. "We hebben hier speciaal zes tijdelijke krachten voor ingehuurd", zegt Withagen. Van Wezel stortte zich sinds eind mei op de aanleg. Een flink karwei. "Maïs is een enorm sterke plant. Je kunt het afhakken, maar zo'n 30 procent komt gewoon terug."

Bij de aanleg van het pad werkte Van Wezel met een plattegrond, waarbij het maïsveld in kleine blokjes van enkele vierkante meters is verdeeld. "En dan is het een kwestie van vakje voor vakje in orde maken."

Dat is aardig gelukt; het labyrinth is inmiddels zo goed als af. Wie het veld van boven bekijkt, ziet een tractor in het veld liggen. Dat ontwerp komt van 'doolhovenier' Ruud Haak. "Die heeft daar meer verstand van dan wij. Hij heeft doolhoven aangelegd in Nederland,België en zelfs in Duitsland."

Een eerste proef, afgelopen weekend, was een succes. Van Wezel stuurde de gasten op het kinderfeestje van zijn zoon het veld in. "Er zijn er net zoveel uitgekomen als erin zijn gegaan."

Lees meer in BN DeStem, editie Bergen op Zoom van woensdag.

Live Voetbal

home logo PSVPSV
12:30
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo FeyenoordFEY
14:30
AjaxAJA
away logo

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
898 stemmen