Volledig scherm
Brand in de Willem Kosterlaan in Krabbendijke. © Willem Adriaansens

Dode en vier gewonden bij zeer grote brand in appartement zorggroep Ter Weel Krabbendijke (video)

KRABBENDIJKE - In één van de aanleunwoningen van zorggroep Ter Weel in Krabbendijke is zondag eind van de middag een dode gevallen bij een zeer grote brand op de tweede verdieping aan de Willem Kosterlaan. De brand is geblust en de woning is uitgebrand. Er zijn vier gewonden gevallen.  

Er is opgeschaald naar GRIP 2 om de opvang van bewoners elders mogelijk te maken. Zo'n vijf à zes ambulances en veel brandweerauto's, 60 brandweerlieden in totaal, kwamen ter plekke. Ook zijn twee traumahelikopters opgeroepen. De brandweerkorpsen van Goes, Yerseke, Kruiningen, Krabbendijke en Kapelle snelden toe met hun voertuigen. Ook waren er tien tot vijftien politiemannen op de been, onder andere om de omgeving af te zetten.

De brand was kort maar hevig; nadat het snel oplaaide was het vuur ook relatief snel weer gedoofd. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

De identiteit van het dodelijk slachtoffer is bekend, de familie is ingelicht. 

De vier de gewonden, die veel rook hebben ingeademd, zijn naar het ziekenhuis gebracht. Twee personen zijn zwaargewond geraakt, zij zijn naar het ziekenhuis in Goes vervoerd. De twee lichtgewonden worden verzorgd in het ziekenhuis in Bergen op Zoom. 

De eerste twee etages van het gebouw stonden vol rook, de bewoners van die verdiepingen zijn geëvacueerd naar het restaurant. Alle bewoners zijn terecht. Eén appartement is geheel uitgebrand, in een tweede appartement heeft ook brand gewoed. Bewoners van 27 appartementen worden vanavond elders ondergebracht. Voor de 29 bewoners van deze appartementen wordt vervangende woonruimte gezocht, in eerste instantie binnen Ter Weel. Er blijven vier ambulances standby voor eventueel vervoer naar een andere instelling.

De RIVM doet aanvullend onderzoek in een aantal appartementen of daar ook rook is geweest en bepaalt of de ruimte veilig genoeg is om in te verblijven. Mogelijk moeten nog meer mensen elders overnachten dan aanvankelijk werd gedacht.

Ter Weel en de gemeente Reimerswaal regelen samen met de GHOR opvang voor de bewoners. Inmiddels is bekend dat drie bewoners met liggend vervoer en 11 personen met zittend vervoer naar een Ter Weel instelling in Goes worden vervoerd.

Stichting Salvage is opgeroepen voor ondersteuning bij afhandeling van de schade.

Voor vragen over de brand kan het beste contact opgenomen worden met de gemeente Reimerswaal

Volledig scherm
Het appartement op de tweede verdieping is uitgebrand. © Willem Adriaansens
Volledig scherm
De betrokkenen bij de brand worden opgevangen. © Willem Adriaansens
Volledig scherm
Brand in de Willem Kosterlaan in Krabbendijke. © Willem Adriaansens
Volledig scherm
Brand in de Willem Kosterlaan in Krabbendijke. © Willem Adriaansens
via YouTube Capture
In een appartement in verzorgingshuis Nieulande van Zorggroep Ter Weel in Krabbendijke woedde zondag 28 augustus 2016 een brand, die aan twee bewoners het leven kostte. Mevrouw Weststrate uit Krabbendijke maakte een video van de brandweer die het vuur bestreed.

Poll

In een stad waar preventief wordt gefouilleerd, voel ik me veiliger

In een stad waar preventief wordt gefouilleerd, voel ik me veiliger

  • Eens (74%)
  • Oneens (26%)
877 stemmen