Volledig scherm
ANP

Dochter Klaas Otto moet 600 euro betalen wegens smaad en laster op burgemeester Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De dochter van Klaas Otto moet 600 euro betalen omdat ze burgemeester Frank Petter van Bergen op Zoom heeft beledigd. Dit is ze samen met het Openbaar Ministerie (OM) overeen gekomen tijdens een besloten hoorzitting in Breda. De zaak is hiermee afgedaan en rechtsvervolging niet meer nodig. 

De 23-jarige Melissa postte in mei dit een bericht op Facebook met een voor burgemeester Petter beledigende tekst waarbij Hitler wordt aangehaald. Bij de tekst waren twee foto’s geplaatst met daarop een spandoek met de tekst Burgemeester Petter is de nieuwe Hitler, hij haat woonwagenbewoners.

"Gemiddeld ligt de hoogte van de boete in dit soort zaken rond de 200 euro, maar omdat het iemand betreft in een publieke functie en hij belemmerd wordt in z'n werk, heeft het OM besloten dat het bedrag hoger ligt," zegt woordvoerster Elke Kool van het OM. 

Spandoek

Het spandoek zelf was in de nacht van eerste op tweede pinksterdag opgehangen aan een woonwagen op het kamp aan de Rijsselbergen. Het doek werd door de politie verwijderd. Later op de dag werd wederom een soortgelijk spandoek op dezelfde plek opgehangen dat eveneens door de politie verwijderd werd.

De verwijten volgden op een doorzoeking, op 11 mei, van de politie in de woonwagen van Otto aan de Rijsselbergen in Bergen op Zoom. Otto wordt verdacht van witwaspraktijken. Ook bij zijn boekhouder in Oosterhout werd onderzoek gedaan.

Petter zei dat hij de aantijgingen 'lasterlijk' vindt.

Volledig scherm

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
105 stemmen