Volledig scherm

Docentenechtpaar uit Teteringen zwaait af: van leesplankje tot digibord

TETERINGEN - Samen hebben Rob en Josee Drenth 85 jaar ervaring in het onderwijs. Dit schooljaar namen ze beiden afscheid. „De kinderen ga ik missen, de groepsplanningen nog geen seconde.”

In 1972 en 1971 studeerden Rob en Josee af aan de Pedagogische Academie. Beide kwamen terecht in het speciaal onderwijs. Rob werkte na een periode in het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) als docent aardrijkskunde en wiskunde.

Wat was - in vier decennia - de leukste periode om les te geven? Josee: „Eind jaren tachtig. In die tijd werd je als leerkracht nog niet zo op de huid gezeten. Rob: „Ik vond de jaren 70  de mooiste tijd. Er was grote vrijheid en weinig administratie. Als er toen een schoolinspecteur langskwam, maakte je daar een praatje mee. Tegenwoordig schieten schoolbesturen in de stress bij een inspectie. Mijn allereerste, tijdelijke aanstelling, was in Drimmelen. Drukke, maar leerzame maanden. Een eenmansschool waarbij alle zes de klassen in één lokaal zaten. Er werd nog gewerkt met leesplankjes, maar de bijbehorende lesuitleg, die ontbrak.”

Lees het hele verhaal in BN DeStem van zaterdag 23 juli

poll

Op Black Friday zijn veel producten goedkoper, daar ga ik zeker van profiteren.

Op Black Friday zijn veel producten goedkoper, daar ga ik zeker van profiteren.

  • Eens (39%)
  • Oneens (61%)
23 stemmen