Volledig scherm
Van links naar rechts: Erwin Heuvelmans, René Hollemans en Marijn Elich zetten de meubels weer op hun plaats in het vaklokaal. Op tafel ligt een plattegrond met de indeling van de ruimte. foto Johan Wouters/pix4profs

Docenten startklaar voor het nieuwe schooljaar

OSSENDRECHT - Op basisschool de Meulenrakkers in Ossendrecht heerst een beheerste chaos. Op de gang staat meubilair, een docent sjouwt met bezems en emmers en anderen leggen de laatste hand aan het in orde maken van hun klaslokaal.

Bij de ingang staat een vader die zijn twee kinderen nog moet inschrijven. Schooldirecteur Mike van Gaans neemt hem mee om het papierwerk in orde te maken.

Hij heeft net een korte sessie achter de rug, waarin hij aan iedereen het nieuwe computerprogramma uitlegde. "Leerkrachten lopen hier eigenlijk de hele vakantie in en uit om dingen voor te bereiden, maar vanochtend was het merendeel aanwezig voor een bijpraatbijeenkomst."

In het groep 6-lokaal zijn Wendy van den Bosch en Leo van Dooren bezig de laatste puntjes op de i te zetten. Ze bestieren de groep komend jaar samen, Van den Bosch twee dagen per week, Van Dooren drie.

Hun to do-lijstje ligt op de lessenaar, het meeste is al afgestreept. Op alle schoolbankjes ligt een stapeltje boeken en schriften. "Ik denk dat we afgelopen weken een dag of vier bezig zijn geweest met de voorbereidingen", schat Van Dooren.

"Groepsplannen maken, plaatsen indelen, boeken klaarleggen." En het lokaal inruimen, want in de vakantie zijn alle meubels op de gang gezet en de vloeren geboend.

Lees zaterdag meer over het nieuwe schooljaar in BN DeStem

Live Voetbal

home logo FC UtrechtUTR
EINDE
1-7
PSVPSV
away logo
home logo AjaxAJA
76'
0-2
VitesseVIT
away logo
home logo FC GroningenGRO
80'
1-0
FC TwenteTWE
away logo
home logo VVV-VenloVVV
77'
1-1
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo AZAZ
16:45
ExcelsiorEXC
away logo

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (73%)
  • Oneens (27%)
895 stemmen