Volledig scherm
Van links naar rechts: Erwin Heuvelmans, René Hollemans en Marijn Elich zetten de meubels weer op hun plaats in het vaklokaal. Op tafel ligt een plattegrond met de indeling van de ruimte. foto Johan Wouters/pix4profs

Docenten startklaar voor het nieuwe schooljaar

OSSENDRECHT - Op basisschool de Meulenrakkers in Ossendrecht heerst een beheerste chaos. Op de gang staat meubilair, een docent sjouwt met bezems en emmers en anderen leggen de laatste hand aan het in orde maken van hun klaslokaal.

Bij de ingang staat een vader die zijn twee kinderen nog moet inschrijven. Schooldirecteur Mike van Gaans neemt hem mee om het papierwerk in orde te maken.

Hij heeft net een korte sessie achter de rug, waarin hij aan iedereen het nieuwe computerprogramma uitlegde. "Leerkrachten lopen hier eigenlijk de hele vakantie in en uit om dingen voor te bereiden, maar vanochtend was het merendeel aanwezig voor een bijpraatbijeenkomst."

In het groep 6-lokaal zijn Wendy van den Bosch en Leo van Dooren bezig de laatste puntjes op de i te zetten. Ze bestieren de groep komend jaar samen, Van den Bosch twee dagen per week, Van Dooren drie.

Hun to do-lijstje ligt op de lessenaar, het meeste is al afgestreept. Op alle schoolbankjes ligt een stapeltje boeken en schriften. "Ik denk dat we afgelopen weken een dag of vier bezig zijn geweest met de voorbereidingen", schat Van Dooren.

"Groepsplannen maken, plaatsen indelen, boeken klaarleggen." En het lokaal inruimen, want in de vakantie zijn alle meubels op de gang gezet en de vloeren geboend.

Lees zaterdag meer over het nieuwe schooljaar in BN DeStem

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
449 stemmen