Volledig scherm
© Thinkstock

Docent De Rooi Pannen op non-actief na 'seks met leerlinge'

BREDA - Een docent van scholengemeenschap De Rooi Pannen is op non-actief gesteld omdat hij een seksuele relatie zou hebben onderhouden met een leerlinge.

De docent die mentor van de leerlinge was, zou vanaf begin 2015 bijna een jaar een relatie met de leerlinge van de vestiging aan de Tuinzigtlaan in Breda hebben gehad. Ze was op dat moment twintig jaar.

Het balletje kwam aan het rollen toen donderdagavond een melding bij de mbo-opleiding binnenkwam. ,,Vrijdagochtend zijn we direct een onderzoek gestart en hebben we de bewuste docent gesproken. Dat gesprek was voor ons aanleiding de docent lopende het onderzoek naar huis te sturen”, zegt bestuursvoorzitter Tiny Pheninckx.

De melding kwam niet van het slachtoffer - dat inmiddels niet meer op school zit - maar van een derde. Pheninckx: „Maar wel dusdanig serieus dat we er direct mee aan de slag zijn gegaan. Onze volgende stap is dat we nu de oud-leerlinge zelf willen spreken, helaas is dat nog niet gelukt. Ik wil graag uit eerste hand horen wat er is gebeurd.”

De docent is ongeveer tien jaar op De Rooi Panne werkzaam. Volgens de bestuursvoorzitter is het hebben van een seksuele relatie met de leerlingen, ook al zijn ze meerderjarig, volstrekt uit den boze. „Als docent moet je afstand tot de leerling bewaren. Als dit inderdaad is gebeurd is dit voor ons onacceptabel.”

Dit artikel is ook verstuurd via Whatsapp. Ook berichten op Whatsapp ontvangen van BN DeStem? Stuur BN AAN naar 0610141812.

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
163 stemmen