Volledig scherm
Wethouders Boaz Adank en Marianne de Bie op de bijeenkomst in de Avenue van House of DJ's waar onder meer bekend werd dat Tiesto zijn naam aan het initiatief verbindt. © Paul Verlinden

DJ Tiësto verbindt zich aan House of DJ's in Breda

BREDA - DJ Tiësto, de wereldberoemde DJ uit Breda, verbindt zich aan het Bredase House of DJ's. Hij leent niet alleen zijn naam aan het initiatief, maar stelt ook zijn muziek, logo's en beelden ter beschikking. Daarnaast gaat de wereldberoemde Bredase dj mogelijk een financiële bijdrage leveren aan het project. Dat bleek woensdag op een bijeenkomst van de initiatiefnemers van House of DJ's in De Avenue in Breda.

House of DJ's moet een een centrum worden in Breda dat helemaal draait om de Nederlandse dj-cultuur, met een expositieruimte voor bezoekers, studio's waar dj's kunnen leren en werken en een dance-café. Daarnaast moet er een online community ontstaan, waar dj's onderling informatie uitwisselen.

De initiatiefnemers zijn nu bijna klaar met het businessplan. Dat moet eind oktober gereed zijn. Begin volgend jaar moeten de eerste investeerders binnen zijn.

Waar het House of DJ's moet komen, is nog niet bekend. "Maar in elk geval in Breda," zegt Arnold van der Leden, samen met Sven Roumen de drijvende kracht achter het plan. Opties zijn onder meer het Havenkwartier in de Belcrum en evenemententerrein Breepark.

Aanvankelijk wilde House of DJ's in de oude Casinobioscoop in de Reigerstraat trekken. Maar dat pand bleek te klein. Toen werd nog uitgegaan van een investering van 8 tot 10 miljoen euro. Nu er een beduidend groter pand nodig blijkt te zijn, zal de investering ook een stuk hoger uitvallen, maar hoe hoog durft Van der Leden niet te zeggen. Hij verwacht dat het House of DJ's tussen de 200.000 en 300.000 bezoekers per jaar kan trekken. Doel is uiterlijk eind 2018 het gebouw te openen.

Ook is er een plan om een franchise-keten te maken van House of DJ's-cafés over de hele wereld. "Zoals het Hard Rock Café, maar dan voor de dance," aldus Van der Leden.

Volledig scherm
EPA

poll

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
893 stemmen