Volledig scherm

DJ Beauriche verandert naam in Boris Smith: 'Ik ben klaar voor de grote podia'

BREDA - Beauriche, een bekende naam uit de Bredase clubscene, kruipt voortaan achter de dj-booth als Boris Smith. Die naamsverandering was hoognodig, vindt hij. De Bredanaar heeft dan ook grootse plannen onder zijn nieuwe artiestennaam.

Boris Smit (in het echt zonder internationale 'h' achter zijn naam) treedt al tien jaar op als Beauriche. Hij draaide in zo'n beetje elke Nederlandse club en wist ook internationaal aandacht te trekken met zijn housekraker Every Woman.

Dinsdag brengt de Bredanaar zijn nieuwe track Magic Trip uit op Armada, het wereldberoemde label van Armin van Buuren. Voor de single werkte hij samen met Girls Love DJs. En op het hoesje komt dus voor het eerst de naam Boris Smith te staan.

"Ik wilde het hoofdstuk Beauriche na vele mooie jaren afsluiten", verklaart de dj. "Onder mijn nieuwe naam zoek ik nog meer verdieping in mijn eigen stijl. Het is housemuziek die nóg meer vanuit mijn hart komt."

Qua ambities wil de dj ook flink opschalen. " Ik heb prachtige dingen gedaan, met shows door heel Europa en zelfs Azië, maar meestal als voorprogramma van een ander. Ik wil nu zelf eens de hoofdact worden. Ik heb twee jaar non-stop in de studio gezeten en ben klaar voor de grote podia."

Het begint goed voor Boris Smith: volgende week draait hij samen met de Franse superster Martin Solveig op het Amsterdam Dance Event. Beluister hieronder zijn nieuwe track Magic Trip.

poll

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

  • Eens (62%)
  • Oneens (38%)
313 stemmen