Volledig scherm
© Thinkstock

Discussie over evenementenbeleid in gemeente Breda

BREDA - De communicatie tussen organisatoren van evenementen in Breda en bewoners moet sterk verbeterd worden. Dat stelden diverse insprekers gisteravond in een commissievergadering van de gemeenteraad waarin het evenementenbeleid besproken werd.  

Piet Maanders, van de wijkraad Stadshart/Valkenberg, wees er op dat bereikbaarheid van organisatoren vaak slecht is. Hij pleitte voor een evenementennummer: één telefoonnummer dat voor alle evenementen gebruikt wordt. Ook stelde hij een periodiek overleg voor tussen gemeente, politie, organisatoren en bewoners.

John Janssen van de Vereniging van Eigenaren van het Turfschip-complex aan het Chasséveld ziet graag een betere, meer persoonlijke, communicatie tussen organisatoren en omwonenden. "Dat kan misverstanden voorkomen." Vooral voor en na een evenement kan nog veel verbeterd worden, met name op het gebied van handhaving, zei Janssen. "Er is vaak een spoor aan vuiligheid na afloop."

De commissie besprak een notitie van het college over het evenementenbeleid. Daarbij kwamen vragen aan de orde als hoeveel evenementen de stad kan hebben, hoe geluidsoverlast beperkt kan worden en of evenementen beter gespreid kunnen worden.

Het college gaat de uitkomsten van de discussie in de commissie gebruiken in verdere gesprekken met betrokken partijen. Dit moet leiden tot een nieuwe evenementenbeleid dat het college in februari 2017 wil vaststellen.

Lees dinsdag meer in BN DeStem over het evenementenbeleid van Breda

Live Voetbal

home logo NAC BredaNAC
56'
0-1
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo ExcelsiorEXC
19:45
Sparta RotterdamSPA
away logo
home logo VVV-VenloVVV
19:45
ADO Den HaagADO
away logo
home logo FC TwenteTWE
20:45
Roda JC KerkradeRJC
away logo

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
657 stemmen