Volledig scherm
© ANP

Directie West-Brabantse verpleeginstelling 'Iedereen gebaat bij noemen slechte verpleeghuizen'

ROOSENDAAL / BREDA - „Wij zijn voor openheid, als het minder gaat, maar ook als het in orde is.”, de directie van stichting Groenhuysen in Roosendaal zou wensen dat de namen van de 11 omstreden verpleeghuizen in het land waar veel kritiek op is, snel openbaar worden gemaakt. „Mensen die al in zo’n verpleeghuis wonen of nog zoeken, hebben daar recht op.” Dat vindt ook de IGZ, maar die is daar niet toe bevoegd zolang een verpleeghuis niet onder verscherpt toezicht staat. Staatssecretaris Martin van Rijn maakt dinsdagmiddag de lijst met elf instellingen bekend, waar inspectie zeer grote zorgen over heeft.

In West-Brabant kregen recent onder meer de verpleeghuizen Raffy, Molenstaete en Aeneas in Breda, De Zeven Schakels in Zevenbergen, Moermont in Bergen op Zoom en Franciscus in Gilze de beoordeling dat ze ‘niet’ of ‘nagenoeg niet aan alle normen voldeden’.

In Roosendaal doen ze er bij stichting Groenhuysen - met een twintigtal vestigingen - niet geheimzinnig over. Ja, er was kritiek van de Inspectie op hun psychogeriatrische afdeling De Wilg (34 cliënten). Het was er nogal rommelig, in december vorig jaar, ten tijde van verbouwingen en reorganisatie.

De inrichting was gedateerd, sfeervol was het niet en in alle drukte werden dossiers minder goed bijgehouden, ook al kregen de Roosendaalse medewerkers van de IGZ nog wel een pluim.

Maar inmiddels is iedereen tevreden, ook de Inspectie, meldt een woordvoerder van Groenhuysen.

Live Voetbal

home logo NAC BredaNAC
46'
0-1
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo ExcelsiorEXC
19:45
Sparta RotterdamSPA
away logo
home logo VVV-VenloVVV
19:45
ADO Den HaagADO
away logo
home logo FC TwenteTWE
20:45
Roda JC KerkradeRJC
away logo

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
656 stemmen