Volledig scherm
© Thinkstock

Dinteloord of Stampersgat: wat is nu de echte suikerstad?

DINTELOORD/STAMPERSGAT - Wat past er beter op de rotonde bij de ingang van Dinteloord dan een suikerbiet? Dinteloord is immers de suikerstad. Het ontwerp is gemaakt en de Dorpsraad klopte bij meerdere bedrijven aan om het kunstwerk te kunnen betalen. Waaronder, uiteraard, de Suikerunie.

Maar helaas. Die wilden niet sponsoren. „Ze willen het kunstwerk alleen als het dicht bij de suikerfabriek is en wij willen hem bij de ingang van het dorp”, zegt voorzitter Hakim Tampoebolon.

De suikerfabriek ligt dan wel op het grondgebied van Dinteloord, maar schurkt meer tegen Stampersgat aan dan het dorp in de gemeente Steenbergen.

„Mooi initiatief”, vindt Paul Hagens van de Suikerunie het. „Maar dan willen we het kunstwerk bij de rotonde van de suikerfabriek. Dat is volgens ons de juiste plek daarvoor en die ligt ook gewoon in de gemeente Steenbergen.”

En dat Dinteloord een suikerstad is, dat mag wel zo wezen zo zegt hij: „Maar daar zijn er wel meer van. Stampersgat kan zichzelf die titel ook toedichten.”

poll

Onderwijsinstellingen die ontgroeningen toestaan moeten worden gekort op hun budget.

Onderwijsinstellingen die ontgroeningen toestaan moeten worden gekort op hun budget.

  • Eens (90%)
  • Oneens (10%)
110 stemmen