Volledig scherm
© Wegener/Cees Baars

Dieven stelen 66 zonnepanelen van daken in Rijsbergen en Zundert

RIJSBERGEN/ZUNDERT - Onbekenden hebben afgelopen week op locaties in Zundert en Rijsbergen in totaal 66 zonnepanelen van de daken gehaald.  

In de nacht van zondag op maandag werden er dertig panelen en een aantal omvormers gestolen vanaf het dak van een woning aan de Hazeldonksestraat in Rijsbergen. In de nacht van woensdag op donderdag verdwenen er 36 panelen die op het dak van schuur aan de Bredaseweg in Zundert geïnstalleerd waren. 

De dieven moeten een flinke tijd bezig zijn geweest. Politiewoordvoerder Eric Passchier zegt dit type diefstal nog niet eerder te zijn tegengekomen. "Het is zo ver wij weten een unieke zaak. Wij gaan er van uit dat het in beide gevallen om dezelfde daders gaat, ook al omdat de werkwijze in beide gevallen hetzelfde was. Om de diefstal in het donker te kunnen plegen was in beide gevallen alle verlichting in de omgeving onklaar gemaakt."

Waarschuwen
"Wij zoeken getuigen die wat gezien hebben en zijn ook geïnteresseerd in beelden van bewakingscamera's in de buurt die wellicht een stukje van de openbare weg mee gefilmd hebben. We gaan hier zeker voor waarschuwen. Ook al omdat het om forse schadeposten gaat. In dit geval gaat het om een buit van tienduizenden euro's."     

Afgelopen week zijn er in #Rijsbergen en #Zundert op twee locaties 66 zonnepanelen van daken weggenomen. Blijf alert en bel bij verdachte omstandigheden 112. ^rt #polws Geplaatst door Politieteam Weerijs op vrijdag 18 maart 2016

poll

Koningsdag is een mooie traditie en moet altijd worden gevierd

Koningsdag is een mooie traditie en moet altijd worden gevierd

  • Eens (76%)
  • Oneens (24%)
697 stemmen