Volledig scherm
© Paul Verlinden

Dieven opgepakt na achtervolging door Spar-personeel in Breda

BREDA - Een achtervolging door medewerkers van de Spar aan de Willemstraat in Breda heeft er toe geleid dat de politie zaterdagmiddag twee mannen heeft kunnen arresteren.

De mannen hadden spullen gestolen in de Spar-supermarkt en vluchtten nadat ze betrapt waren de winkel uit. Spar-medewerkers lieten het daar niet bij zitten. "Wij gaan achter iedereen aan die wat steelt," aldus Djordy de Nooijer, die als franchise-ondernemer de winkelt runt.

De achtervolging leidde tot aan de Delpratsingel. Onderweg ontstond een handgemeen, waarbij een van de Spar-medewerkers een flinke klap in zijn gezicht kreeg. De twee daders vluchtten vervolgens een huis op de hoek van de Delpratsingel en de Menno van Coehoornstraat in.

De politie, die er met meerdere auto's op af kwam, startte een zoektocht in het huis. De eerste dader werd al snel gevonden in de tuin. Nadat een politiehond werd ingezet, werd de andere dader aangetroffen aan de andere kant van de schutting in de tuin.

In elk geval één van de daders woonde in het betreffende huis. Het blijkt om een woning te gaan waar Oost-Europese arbeidsmigranten gehuisvest zijn. De twee mannen zijn gearresteerd en afgevoerd naar het politiebureau. De twee Poolse verdachten (23 en 29 jaar) zijn in verzekering gesteld. De buit bedroeg circa tien euro.

De Spar aan de Willemstraat is sinds 18 augustus geopend. Volgens De Nooijer heeft hij veel last van winkeldieven. "Ik denk dat er ook al vijf keer politie bij is geweest."

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
1005 stemmen