Volledig scherm
Dierencrematorium Majesta Jori is verhuisd. Mia Heinjen bij het uitstrooiveld waar Adrie het veldje aanharkt. © Peter van Trijen/Pix4Profs

Dierencrematorium Majesta Jori: 'In ons oude gebouw hoorden mensen die afscheid namen van hun dier de oven'

BREDA - Riet en Adrie Heijnen waren gek op alle dieren. Ze zagen een gat in de markt, want wat doen mensen die geen grote tuin hebben met hun dier als die overlijdt? Ze besloten een dierencrematorium op te richten aan de Roosendaalse Heerma van Vossstraat. 25 jaar later bestaat de zaak nog steeds.

"We cremeren wekelijks zo'n dertig dieren", vertelt dochter Mia Dommanschet-Heijnen, de huidige bedrijfsleidster van Dierencrematorium Majesta Jori. "We bieden een luisterend oor, gewoon goede service. Zo kunnen mensen een pootafdruk van hun hond krijgen."

Afgelopen zaterdag was het dubbel feest bij het (huis)dierencrematorium. Want naast het 25-jarig bestaan, gingen ook de deuren van het nieuwe pand aan de Belder in Roosendaal voor het publiek open. "Het is drie keer zo groot als onze vorige ruimte en dat is heel fijn. In ons oude gebouw hadden we de voorraadkasten met urnen in ons kantoor staan en hoorden mensen die afscheid namen van hun dier de oven. Dat was niet handig."

Lees woensdag meer in BN DeStem.

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
757 stemmen