Volledig scherm
© Twitter @Glazenhuispoes

Dierenbescherming fel gekant tegen kat in Glazen Huis Breda (stelling)

BREDA - De Dierenbescherming raadt de mensen van het Glazen Huis sterk af om daar een kat mee naar binnen te nemen. „Ga geen levende dieren aan dit spektakel blootstellen. Daar hebben ze niet om gevraagd. We hopen ook dat ze er nog op terug komen”, aldus woordvoerder Dik Nagtegaal.

Niet drie, maar twee dj’s zitten dit jaar in het Glazen Huis opgesloten tijdens 3FM Serious Request. Domien Verschuuren en Frank van der Lende zullen vanaf 18 december een week lang plaatjes draaien voor een goed doel: het voorkomen en behandelen van longontsteking bij kinderen.
Omdat een derde dj ontbreekt, nemen ze ook een poes mee naar binnen. Volgens de Dierenbescherming wordt het dier in het Glazen Huis aan te veel stress blootgesteld. Dierenbescherming weigerde kat te leveren
„Er wordt harde muziek gedraaid, er wordt op de ramen gebonsd, er is constant chaos en drukte. Dat dier kan daar zijn leven lang gevoelens van angst aan overhouden”, zegt Nagtegaal. „Wij vinden dat ongewenst en we horen dat er ook plannen zijn om het dier na afloop te veilen. Daar zijn we echt faliekant op tegen. Je weet niet waar zo’n dier dan terecht komt.” De organisatie van 3FM nam vooraf contact op met de Dierenbescherming met het verzoek een kat uit een van haar asiels te leveren. De Dierenbescherming heeft dat geweigerd. Nagtegaal: „Het kan zijn dat ze nu met een asiel in zee gaan dat niet met ons samenwerkt.” Het asiel in Breda besloot onlangs om geen samenwerking met de Dierenbescherming aan te gaan. Maar de kat is niet door dit asiel ter beschikking gesteld aan het Glazen Huis, zegt woordvoerder Ralph Smit. „Het is ons wel gevraagd, maar wij hadden zo onze twijfels op gebied van dierenwelzijn. Een hele lijst met twijfelpunten zelfs en we werden daarin niet gerustgesteld.” De Partij van de Dieren heeft in deze zaak ‘geen standpunt.’ „Dat laten we aan de Dierenbescherming over.” Welzijn staat voorop "Het is heel fijn dan mensen zich zorgen maken over het beestje. We hadden en hebben nog steeds contact met de Dierenbescherming," zegt Anneke de Vries, woordvoerdster van 3FM. "Een kat in het Glazen Huis is gezellig voor Domien en Frank, maar dat moet het ook zijn voor het beestje. Als het dat niet meer is, grijpen we direct in. Het welzijn van het beestje staat voorop. "De kat zit sinds april in het asiel, daar zit ze tussen de blaffende honden. Ze is wel gewend aan geluiden en indrukken. Daar hebben we haar samen met de verzorgers op uitgekozen. Tijdens Serious Request staan die verzorgers van het asiel ook 24/7 standby. Als ze niet op haar gemak is, kan ze haar mandje in, in de slaapkamer, of we halen haar weg." De kat wordt overigens ook niet geveild, maar 3FM hoopt wel dat ze via de normale asielprocedure een thuis vindt zodat ze niet alleen is met de kerst.

poll

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

  • Eens (95%)
  • Oneens (5%)
497 stemmen