Volledig scherm
© Antony DeCock/De Kort Media

Dief Big Bazar had het op geldcassette gemunt: opgepakte man had niets met zaak te maken

BERGEN OP ZOOM - De man die donderdagavond werd aangehouden na een diefstal bij de Big Bazar aan de Burgemeester van de Laarstraat in Bergen op Zoom, had niets met die diefstal te maken. De politie meldde donderdag dat het om een overval ging, maar bij nader onderzoek bleek dit niet het geval te zijn. Dat meldt een woordvoerder vrijdagochtend.

De dader nam rond 19.45 uur een geldcassette mee uit de winkel. De bedrijfsleider rende achter de dief aan. Op de parkeerplaats zag hij de man met de geldcassette lopen en trok hem tegen de grond. De buit viel hierbij op de grond. De dader rende weg richting de bioscoop.

De politie ging op zoek naar de dader. Agenten zagen rond 20.30 uur in stadspark Kijk in de Pot een man lopen van wie het signalement grotendeels overeenkwam met dat van de dader. De man uit Bergen op Zoom werd aangehouden. Rond 22.00 uur mocht hij het politiebureau verlaten: hij bleek niets met de diefstal te maken te hebben.

De politie is nog op zoek naar de dader. Het gaat om een blanke man die ongeveer 30 jaar oud is. Hij is ongeveer 1.80 meter lang en heeft blond haar en een fors postuur. Hij droeg een grijze jas.

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
733 stemmen