Volledig scherm
© Jan van de Kasteele

Deze maand besluit over mogelijk andere datum voor Krabbenfoor in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De ondernemers uit de binnenstad beslissen eind deze maand over de datum van de Krabbenfoor.

Blijft de jaarmarkt in het laatste weekeinde van juli of is het handiger te kiezen voor een ander moment? Het bestuur van ondernemersvereniging Sterck heeft die vraag voorgelegd aan haar leden.

Het laatste weekeinde van juli pakt soms goed uit, maar als dat weekeinde midden in de zomervakantie valt en veel Bergenaren weg zijn, kan de Krabbenfoor tegenvallen.

"We hebben een enquête gehouden onder de ruim driehonderd leden van Sterck. De uitkomst daarvan presenteren we tijdens de algemene ledenvergadering van 27 oktober", zegt Sterck- voorzitter Jean-Pierre Stander.

De leden kunnen op basis van de enquête een voorstel van het bestuur verwachten, maar beslissen zelf op de vergadering, benadrukt hij.

Als de Krabbenfoor op de huidige datum blijft, komt er volgend jaar automatisch een vierde dag bij. "We verschuiven volgend jaar de koopzondag naar de laatste zondag van de maand."

Daarom is in de enquête ook gevraagd of de ondernemers in dat geval een Krabbenfoor van vier dagen willen. Of dat ze de Krabbenfoor op vrijdag, zaterdag en zondag willen houden.

Een andere optie is de Krabbenfoor steeds te laten vallen in het weekeinde dat de schoolvakantie begint. Dat zou betekenen dat de datum regelmatig verandert. Het evenement is erbij gebaat dat veel mensen nog thuis zijn, legt voorzitter Stander uit: "Uit onderzoek blijkt dat er in Bergen op Zoom heel lokaal wordt gekocht. Het grootste gedeelte van de bezoekers komt uit Bergen op Zoom en omgeving. Als die mensen weg zijn, mis je inkomsten."

Lees meer in BN DeStem, editie Bergen op Zoom van woensdag.

poll

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
523 stemmen