Volledig scherm
© Thymen Stolk

'Derde overval cafetaria Dorpszicht in Halsteren pure pech'

HALSTEREN - Dat cafetaria Plaza Dorpszicht dit weekend voor de derde keer in twee jaar tijd is overvallen, berust volgens politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage op puur toeval. 

"Gewoon domme pech, hoe vervelend ook voor de eigenaren. Maar waarom uitgerekend deze zaak wéér de klos moest zijn, kunnen onze experts ook niet verklaren. De ligging verschilt bijvoorbeeld niet met die van andere zaken aan de Dorpsstraat die 's avonds nog open zijn." Ook de naastgelegen en matig verlichte doorgang richting Dal van Josafat speelt volgens hem geen rol.

De cafetaria aan de Dorpsstraat in Halsteren werd zaterdag rond 21.00 uur overvallen. Een nog onbekende vrouw bedreigde het personeel en ging er met een geldbedrag vandoor. De zaak werd in augustus 2014 en maart 2015 ook al het slachtoffer van overvallen.

Ook Gerrit Atres, voorzitter van de Halsterse winkeliersvereniging, kan geen verklaring vinden voor de populariteit van de zaak onder criminelen. "De ene branche is nu eenmaal gevoeliger voor zulke praktijken dan de andere. Maar het blijft triest en vervelend. Deze mensen werken hele dagen hard voor hun geld en dan wordt dat zo bruut verstoord. Dat heeft ook psychisch zijn weerslag."

Atres wil daarom in het eerstvolgende overleg tussen de winkeliersvereniging en de politie praten over mogelijke maatregelen. "Denk aan meer surveillance door de politie. En onder de winkeliers moet meer het besef komen dat dit helaas iedereen kan overkomen. Ze moeten zelf goed nadenken over preventie."

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (52%)
  • Oneens (48%)
446 stemmen