Volledig scherm
Dit soort taferelen staan Breda bij het station te wachten. © Gemeente Breda

Demontage van voetgangersbrug bij station Breda

BREDA - In Breda verdwijnt de tijdelijke voetgangersbrug bij het station. Deze zogenoemde traverse wordt van donderdag 10 tot en met maandagochtend 14 november gedemonteerd en afgevoerd.

Het werk wordt uitgevoerd aan de centrumkant van het station en bij het Q-Park terrein aan de Stationsweg. Op woensdag 9 november worden de fietsenklemmen van de tijdelijke fietsenstalling verwijderd om ruimte te maken voor het verwijderen van de voetgangersbrug. Deze fietsenstalling komt hier niet meer terug.

Inritten
Op donderdag 10, vrijdag 11 en zaterdag 12 november zijn er overdag voorbereidende werkzaamheden. Ter hoogte van het Q-park terrein wordt een werkterrein ingericht en er worden twee tijdelijke inritten gemaakt. Ook worden er kranen en hoogwerkers opgesteld.

Treinvrije periode
De eigenlijke demontage van de brug begint op zaterdag 12 november om 17.00 uur en eindigt op maandag om 05:00 uur. Dit is een treinvrije periode. Eerst worden de trappen losgemaakt, omhoog gehesen en afgevoerd met opleggers. Daarna is het de beurt aan de brug zelf. Deze werkzaamheden zijn zondag om 22:30 uur afgerond. Vervolgens worden de perrons afgewerkt en het materieel opgeruimd.

Hinder
Tijdens de werkzaamheden kan er geluidsoverlast zijn van machines en materialen. Ook is er hinder mogelijkvan de bouwverlichting en aan- en afrijdend bouwverkeer. Er wordt bij het werk geprobeerdzoveel mogelijk rekening te houden met de omgeving. De gedemonteerde onderdelen van de traverse worden in ongeveer twintig vrachten afgevoerd.

poll

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
462 stemmen