Volledig scherm
De in Breda ontvangen dreigbrief. © Palko Peeters

De West-Brabantse week: wat gebeurde er?

WEST-BRABANT - Via allerlei kanalen komt er veel nieuws op ons af. Tijd voor een korte samenvatting aan het einde van de week. Wat gebeurde er in West-Brabant?

Seponering
Eigenaar Huub van Leijsenvan recreatieboerderij Pukkemuk in Dongen wordt door het Openbaar Ministerie niet vervolgd naar aanleiding van de aangifte die tegen hem werd gedaan door enkele bezoekers. Enkele maanden geleden stuurde hij een groep bezoekers weg, van wie enkele vrouwen met een nikaab, die in zijn ogen overlast veroorzaakten door publiek te bidden. Discriminatie, oordeelden zij. Maar het OM laat het erbij zitten en seponeert. Van Leijsen is blij, zo zegt hij in een verklaring.  

Dreigbrief
De Marokkaanse Rahman-moskee in de Archimedesstraat in Breda is een van de plaatsen waar een dreigbrief wordt bezorgd. Onbekende uiten intimiderende taal op een brief die is voorzien van een hakenkruis. Bij meerdere moskeeën in Nederland worden dit soort brieven bezorgd, maar voor zover bekend is die in Breda de enige in West-Brabant waar de ongewenste correspondentie binnenvalt.

NAC-stadion
Het raadsonderzoek naar de onvolkomenheden in het stadion van NAC is klaar. De conclusies in het rapport zijn duidelijk - mogelijk had de veiligheid van bezoekers bij calamiteiten in gevaar kunnen komen en de relatie tussen gemeente Breda en NAC moet nog eens worden bekeken - maar zijn zo vrijblijvend en soms abstract dat het eindrapport vooral laconieke reacties oproept.  

Stormloop op antikraak
De Scheldeflat in Bergen op Zoom krijgt nieuwe bewoners. De voormalige serviceflat gaat via antikraak worden verhuurd. De belangstelling is groot: binnen 24 uur hebben zich 100 geïnteresseerden aangemeld. 

Kanker in Moerdijk
Er moet een onderzoek komen naar de hoeveelheid mensen in de gemeente Moerdijk en de nabijheid van het industrieterrein die met kanker te maken krijgen en hebben gekregen. Als het aan de Moerdijkse burgemeester Jac Klijs en de Klundertse huisarts Jula-Louise Vladar ligt, moet statistisch onderzoek een antwoord geven op deze vraag. Vladar merkt dat het aantal patiënten met kanker toeneemt in haar praktijk en wil duidelijkheid. 

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (61%)
  • Oneens (39%)
850 stemmen