Volledig scherm
Beeld uit attractie Carnaval Festival. © Elcke van der Heijden/BD

De West-Brabantse week: vervelende muggen en vrolijke Pokémon vangen

WEST-BRABANT - Via allerlei kanalen komt er veel nieuws op ons af. Tijd voor een korte samenvatting aan het einde van de week. Wat gebeurde er in West-Brabant?

Pokémon Go
De Pokéballs vliegen je sinds afgelopen weekend om de oren. Het nieuwe augmented reality-spel, Pokémon Go, waarin je met je telefoon de straat op moet om Pokémon te vangen, is binnen een paar dagen al razend populair. Hoewel je het spel in Nederland officieel nog niet kan downloaden via de app –of playstore, is het via een simpele omweg wel te doen. BN DeStem ging maandag het uit proberen in het centrum van Etten-Leur.

Efteling
De Efteling liet vorige week weten met de actievoerders in gesprek te willen gaan, nadat zij in een open brief protesteren tegen de stereotypes in Carnaval Festival en Monsieur Cannibale. Ondanks de openstaande uitnodiging voor een gesprek met de Efteling heeft de Actiegroep SOS nog geen contact opgenomen met het pretpark, maar maandagavond werd duidelijk dat de Efteling maar een deel is van het protest van SOS.

Muggenoverlast
Het heeft veel geregend. Het is nat en warm. En de winter was ook nog eens relatief zacht. De mug kan zijn lol niet op in West-Brabant.

Waterbus naar Tiengemeten
Vanuit Willemstad vaart de waterbus deze zomer elke woensdag vanaf 11.00 uur naar het eiland Tiengemeten in het Haringvliet. BN DeStem ging een dag mee om te kijken hoe het is aan boord.

Huurauto's 
Politie-onderzoek wijst uit dat criminelen in Brabant vaak gebruikmaken van huurauto's. Die conclusie wordt getrokken nadat politiediensten deze week controles uitgevoerd hebben om malafide autoverhuurbedrijven aan te pakken.

Volledig scherm
© Thinkstock
Volledig scherm
Volledig scherm
De waterbus op weg van Willemstad naar het eiland Tiengemeten Foto Chris van Klinken/ Pix4Profs

poll

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
103 stemmen