Volledig scherm
Kapittelhof Bavel © Palko Peeters

De West-Brabantse week: overlast door hoosbui, politie rijdt te hard, woede om color run

WEST-BRABANT - Via allerlei kanalen komt er veel nieuws op ons af. Tijd voor een korte samenvatting aan het einde van de week. Wat gebeurde er in West-Brabant?

Wateroverlast rondom Breda
Er was vrijdag maar één hoosbui nodig om flink wat overlast te veroorzaken. Onder andere een tunnelbak aan de Bovensteweg in Oosterhout kwam onder water te staan. En in de nieuwbouwwijk Tuindorp Baarschot in Dorst was een speeltuin volledig overstroomd.

Vast in koffiezetapparaat
Een pijnlijk ongeval in Etten-Leur. Een schoonmaakster van het belastingkantoor zat met haar vinger vast in het koffiezetapparaat. De brandweer moest zwaar gereedschap tevoorschijn halen om haar weer te bevrijden uit de benarde situatie.

Woede om color run
Het kleurenpoeder van de Color Your Life Run in Bergen op Zoom heeft niet alleen goed geplakt op de kleren en lichamen van de deelnemers, maar ook op gevels en balkonmeubilair van omwonenden. De leidde tot woede van bewoners.

Flitspaal Dorst
Omdat de aanwonenden van de rijksweg in Dorst zich ergeren aan het verdwijnen van de flitspaal, ging BN DeStem zelf eens meten. Wat bleek? Van een 200 passerende auto's reed alleen een politiewagen te hard.

Polenhotel bij Bavel
Het klooster aan de Seminarieweg op de grens met Bavel is in beeld bij de uitzendbranche voor huisvesting van vijftig tot honderd arbeidsmigranten. Uitzendorganisatie Proper Job ziet er een ideale locatie in voor vestiging van een Polenhotel.

poll

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
103 stemmen