Volledig scherm
JSF boven Breda © Defensie

De West-Brabantse week: JSF vliegt over, aanval door pitbull en ontmoeting met Adele

WEST-BRABANT - Via allerlei kanalen komt er veel nieuws op ons af. Tijd voor een korte samenvatting aan het einde van de week. Wat gebeurde er in West-Brabant?

JSF vliegt over
Defensie vloog dinsdag met de Joint Strike Fighter (F-35) een rondvlucht boven Nederland. Het nieuwe vliegtuig was rond half vier boven West-Brabant te zien. De JSF vloog over vliegbasis Gilze- Rijen naar Breda en verliet het West-Brabantse luchtruim via vliegbasis Woensdrecht om 15.42 uur.

Aanval door pitbull
In het Bredase Zaartpark is maandag een hond zo zwaar toegetakeld door een Amerikaanse pitbull, dat de hond voor zijn leven vecht. "Het was een horrorgezicht en een wonder dat hij nog leeft" zegt de schoondochter van de 88-jarige eigenaresse. De bijtwonden in de nek waren zo diep dat de schedel zichtbaar was. Met morfine wordt de hond nu van de pijn verlicht, maar het is nog altijd onzeker of hij het wel redt.

Asielplan Baroniegemeenten
Er worden in eerste instantie 1.087 asielzoekers opgevangen in de gemeenten Etten-Leur, Zundert en Oosterhout. Breda neemt onder voorbehoud nog 400 extra asielzoekers op, maar niet voor 2017. Dat maakte burgemeester Paul Depla van Breda donderdag bekend. "We willen noodopvang zoveel mogelijk voorkomen. We willen een zo goed mogelijke integratie van statushouders realiseren."

Morrison (7) ​ontmoet Adele 
De 7-jarige Morrison uit Etten-Leur was vrijdag even het middelpunt van het concert van Adele in de Ziggo Dome in Amsterdam. De jonge fan had een schilderij gemaakt voor de wereldberoemde zangeres. Toen zij hem zag, smolt de Britse voor de jongen uit Etten-Leur. Zij nam het schilderij aan en hield een praatje met hem. Een onvergetelijke ervaring voor Morrison en zijn moeder Nancy Wongsotaroeno. Bekijk de video.

Cokeverdachten bij Gino en Rien
De ontvoering van Gino en Rien eind december in Breda, kan verdachten in een andere groot politieonderzoek, dat rond cocaïneboot De Zeeland, duur komen te staan. In het onderzoek naar de ontvoering zijn videobeelden opgedoken die aantonen dat enkele verdachten van de in januari gestrande cokesmokkel elkaar kennen. Het gaat om beelden van No Surrender-captain Tjeu N. uit Klundert en Jack G. uit Bergen op Zoom.

poll

In een Kamerdebat 35 uur spreektijd opeisen is belachelijk

In een Kamerdebat 35 uur spreektijd opeisen is belachelijk

  • Eens (75%)
  • Oneens (25%)
691 stemmen