Volledig scherm
© Mathijs Bertens / Stuve fotografie

De West-Brabantse week: grote brand, inbreker gewond en naaktloper in botsauto's

WEST-BRABANT - Via allerlei kanalen komt er veel nieuws op ons af. Tijd voor een korte samenvatting aan het einde van de week. Wat gebeurde er in West-Brabant?

Grote brand Oosterhout
Op industrieterrein Weststad in Oosterhout stond vrijdagmiddag zo'n 5.000 liter olie in brand bij systeemvloerenfabrikant Dycore. Tijdens onderhoudswerkzaamheden aan een installatie ging het fout. De brandweer was met tachtig mensen, twaalf wagens en een blusboot aanwezig om het vuur te bestreiden. Het aantal gewonden veel mee: een van de medewerkers ademde rook in, een ander liep een brandwond op.

Inbreker gewond
In een garage bij een woning in Putte vond de politie een zwaargewonde inbreker. Hij was opgesloten door de bewoner nadat hij betrapt was tijdens een inbraak. Toen agenten de garagedeur opende, troffen ze de zwaargewonde man aan. Het bleek dat hij zichzelf van het leven had willen beroven. De inbreker bleek een 31-jarige inwoner uit Putte te zijn.

Fietser overleden
Een 76-jarige man uit Sint Willebrord is maandagavond in het ziekenhuis overleden nadat hij 's middags werd aangereden door een automobilist op de Bosheidestraat. Het slachtoffer bleek ernstige wonden aan zijn hoofd te hebben opgelopen nadat hij tijdens een onverwachtse oversteekpoging met de fiets door de auto werd geraakt.

Notoire vervuiler
De vrouw die onlangs haar ernstig vervuilde en uitgewoonde huurhuis in Breda moest ontruimen, moet nu ook haar nieuwe woning op korte termijn verlaten. Dat heeft de rechter bepaald in een kort geding dat de huidige verhuurder, AlleeWonen, tegen haar had aangespannen. De woningstichting stelt dat zij bewust geen melding heeft gemaakt van de problemen met de vorige woning.

Naaktloper in botsauto's
Op internet doken beelden op van een gemaskerde jongen die naakt een rondje in de botsauto's maakte op de kermis in Sint-Maartensdijk. Het zou gaan om een weddenschap. Op de beelden is te zien hoe de jongen naakt richting de attractie rent. Even later is hij achter het stuur te zien in één van de botsauto's.

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (40%)
  • Oneens (60%)
605 stemmen