Volledig scherm
Brand bij een beddenspeciaalzaak aan de Kruisvoort in Breda. © Perry Roovers/MaRicMedia

De West-Brabantse week: brand op Woonboulevard, leegloop bij NAC en goed nieuws uit Afrika

WEST-BRABANT - Via allerlei kanalen komt er veel nieuws op ons af. Tijd voor een korte samenvatting aan het einde van de week. Wat gebeurde er in West-Brabant?

Van wie is de bolus: Brabant of Zeeland?
Zeeuwse en Brabantse bakkers reageren laconiek op een Facebook-post, waarbij de bolus exclusief voor Zeeland wordt geclaimd. het is geen specifiek Zeeuws recept, maar veel mensen associëren de lekkernij wel met Zeeland.    

Grote brand Woonboulevard XXL in Breda
Een grote brand richt enorme schade aan op de Woonboulevard in Breda. Diverse winkels gaan in vlammen op tijdens de vuurzee die woedt in de nacht van woensdag op donderdag. Er vallen geen gewonden. Het onderzoek naar aard en oorzaak zal nog enige tijd duren. 

Leegloop bij NAC
De ene na de andere speler vertrerkt bij NAC, dat ook volgend seizoen in de Jupiler League uitkomt. En dus niet op het zo gewenste hoogste niveau. De vraag is welke spelers straks bij de eerste training op het veld staan én of er een selectie is die de strijd aan kan als op 5 augustus de eerste competitiewedstrijd tegen Jong FC Utrecht wordt afgewerkt. 

Toerist in zomerse outfit op Brabantse Wal 
Boswachters komen wel vaker bijzondere verschijningen tegen tijdens hun patrouilles, gaf ook Eric de Jonge aan. Maar wat hij afgelopen week aantrof toen hij zijn in de 'jacht' op een muntjak automatisch gemaakte foto's terugkeek was wel héél opmerkelijk. De reacties waren talrijk. Kijk en oordeel zelf.   

Uitgezet gezin duikt op in Rwanda
Oud-klasgenoten, leraren en andere betrokkenen maakten zich zorgen over het Afrikaanse gezin dat afgelopen maand vanuit Gilze is uitgezet naar Burundi. Het gezin leek sinds de terugkeer van de radar verdwenen, maar inmiddels is duidelijk dat ze in orde zijn nadat het gezin opdook in Rwanda. Dat is een buurland van Burundi. 

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
736 stemmen