Volledig scherm
Voor Conny van der Sluijs en Henriette de Weert tussen de 'soepjurken, bijzondere hoedjes en vastenavendfrutsels'.

De vastenavendhoedjes en -frutsels zijn niet aan te slepen bij Hebbus & Noggus in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Tweedehandskleding, gecharterd bij familie en vrienden: dat was 12,5 jaar geleden het begin van het winkeltje Hebbus & Noggus in de Bergse binnenstad. Inmiddels is er van tweedehandskleding geen sprake meer, al lijken veel mensen dat volgens eigenaresse Conny van der Sluijs nog steeds niet helemaal te weten. „Na één jaar was onze naam gemaakt en gingen we door Bergen op Zoom als tweedehandsshop. Zie maar eens van die naam af te komen...”

Op dit moment ligt het in het kleine winkeltje vol met hoedjes, gordijnen en losse frutsels. Alles in het teken van vastenavend, de enige periode in het jaar waarbij Van der Sluijs en haar compagnon Henriette de Weert wel tweedehands spullen verkopen. „De vastenavend hebben we er vrij snel bijgenomen. We zijn zelf echte vastenavendvierders, in onze vrije avonduren zitten we soms uren aan tafel te pielen aan hoedjes. Die verkopen we onder andere. Originele, compleet samengestelde hoedjes.”

Piektijd
Vastenavend is een piektijd voor Hebbus & Noggus. „Mensen weten ons te vinden voor een origineel hoedje, maar ook voor een soepjurk waar niemand anders mee loopt of een gordijn dat nét even anders is. Alles wordt door onszelf uitgekozen. Het voordeel is dat je vastenavendspullen niet online shopt, dus het blijft een drukke periode in de winkel.”

Live Voetbal

home logo FC UtrechtUTR
EINDE
1-7
PSVPSV
away logo
home logo AjaxAJA
EINDE
1-2
VitesseVIT
away logo
home logo FC GroningenGRO
EINDE
1-0
FC TwenteTWE
away logo
home logo VVV-VenloVVV
EINDE
1-1
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo AZAZ
EINDE
0-2
ExcelsiorEXC
away logo

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
952 stemmen