Volledig scherm
Gerwin de Regt (foto: Peter van Trijen/Pix4Profs) © Gerwin de Regt (foto: Peter van Trijen/Pix4Profs)

De Regt wordt uitgezwaaid in Ronde van Nispen: 'Had liever nog gekoerst'

NISPEN - Bijna een jaar geleden maakte een zware val in de Ronde van Heerle een einde aan de wielercarrière van Gerwin de Regt. Zondag wordt hij in zijn Nispen een laatste keer gehuldigd voor zeventien jaar op de fiets. 

Fysiek mag hij zijn vorig jaar gescheurde heup en gebroken sleutelbeen weer volledig belasten. "De dokter zegt dat ik er alles weer mee mag doen", weet Gerwin de Regt. Toch moeten de West-Brabantse criteriums het al een jaar zonder hun bekendste deelnemer doen.

En dat zal ook zo blijven, De Regt besloot eind 2015 immers dat hij niet meer terugkeert op de fiets met een rugnummer. "Het was een combinatie van twee zaken die me dat deed besluiten. Ondanks dat de orthopeed zegt dat ik alles weer mag doen, denk ik toch dat wanneer ik erop val, ik alle stukjes bij elkaar kan gaan zoeken. Daarnaast was ik toch niet meer de jongste coureur. Ik heb er rustig over nagedacht, maar snel was duidelijk dat dit hem niet meer ging worden. Per 1 januari was ik coureur-af."

Ondanks dat hij al een half seizoen de tijd heeft gehad om te wennen aan zijn nieuwe status als wielertoerist (De Regt traint immers gewoon door), zal het komende zondag niet makkelijk zijn wanneer zijn eigen dorp hem voor de Ronde van Nispen uitzwaait. "Ik had nog altijd liever gekoerst", klinkt het oprecht. "Ik denk dat ik het zondag wel lastig zal hebben. Wielrennen was echt een passie voor mij. De koers, dat is man tegen man en heel mooi om te doen. Wanneer je ooit een coureur bent geweest, of je nu op je 20ste, 25ste of zoals ik op mijn 35ste stopt, blijf je altijd een coureur. Wanneer je zo iemand tegenkomt weet je gelijk wat hij heeft meegemaakt en blijft het mooi herinneringen ophalen."

Lees het hele verhaal woensdag 6 juli in BN DeStem. 

poll

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
44 stemmen