Volledig scherm
Vanuit het nieuwe havenkantoor heeft havenmeester Dirk-Jan van Weezel prima uitzicht op de haven. foto Chris van Klinken/pix4profs

De nieuwe haven van Steenbergen wordt een plaatje

STEENBERGEN - Tevreden? Nee, tevreden is havenmeester Dirk-Jan van Weezel nog niet met de haven van Steenbergen. "Er is nog zoveel mogelijk. Ik zou wel een prieeltje willen plaatsen en een barbecueplaats aanleggen. Misschien nog iets van horeca."

Beter gezegd: Van Weezel heeft nog voldoende plannen en ambities voor het havengebied.

De gemeente is weliswaar klaar met de werkzaamheden aan de haven in Steenbergen, maar de klus voor de exploitant moet nog beginnen. In november begint het uitbaggeren van de haven en daarna worden nieuwe steigers geplaatst. "Dan is de haven pas echt klaar."

Van Weezel moet nog wel even puzzelen. Want waar moeten de schepen die in de haven liggen tijdens het baggeren heen? De ligplaatsen in de Schapenput in De Heen zijn bijna allemaal verhuurd. "We gaan denk ik even langs bij onze concurrenten."

Een paar weken geleden is het nieuwe havenkantoor geplaatst. Vanuit dat grijze gebouw in de jachthaven heeft Van Weezel uitzicht over de hele haven. Beneden kunnen passanten douchen of naar het toilet en boven is het kantoortje van de havenmeester.

Lees dinsdag meer over de nieuwe haven in BN DeStem

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (50%)
  • Oneens (50%)
532 stemmen