Volledig scherm
Het eerste festival in Breepark bij Breda, Komt dat Zien, is een feit. Het festival mikt vooral op gezinnen met jonge kinderen. © Johan Wouters/Pix4Profs

De kop is er af op het nieuwe evenemententerrein Breepark in Breda

BREDA - Het eerste festival op het veel besproken Breepark in Breda is een feit.

Donderdag werd het eerste outdoor evenement, met de toepasselijke naam Komt dat Zien!, gehouden op het buitenterrein, dat aan de voet ligt van de voormalige vuilstort Bavelse Berg.

Kleurrijke tenten steken achter het in november geopende complex van sportketen Decathlon uit. Vanaf de helling van de Bavelse Berg glijden kinderen via een tokkelbaan naar beneden. Ook Thomas (12) durft de slide naar beneden aan. "Ik vond het wel een beetje eng, hoor!"

Muziek komt van twee kanten; links treedt de Bredase coverband Iris op het hoofdpodium op, rechtsachter is een Kids Podium ingericht. Hier dansen kinderen mee met Ralf Mackenbach. In het midden van het terrein is een zitplek, daar omheen staan verschillende foodtrucks.

"Komt dat Zien! is de generale repetitie", aldus Anneke Stins van MaVer, de exploitant van het Evenementencomplex en het outdoorterrein bij Breepark. "Het terrein is nog nooit eerder gebruikt. Door zelf dit evenement te houden, leren we een hoop voor volgende keren."

Als voorbeeld benoemd Stins de stroomkasten die op het terrein staan. "We zijn er achter gekomen dat er nog geen luikjes in zitten. Niet heel handig als het regent."

Lees meer in BN DeStem van vrijdag 6 mei 

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
567 stemmen