Volledig scherm
Van der Poel tijdens het NK. © Foto Joris Knapen / Pix4Profs

De Knegt achter besluit Van der Poel om WB-cross Rome over te slaan

GOIRLE – Bondscoach Gerben de Knegt staat volledig achter het besluit van Mathieu van der Poel om de wereldbekercross van Rome (Fiuggi) niet te rijden. De nationale kampioen kiest ervoor om komend weekeinde in Spanje te blijven trainen.

“Mathieu weet zelf als beste wat hij moet doen. Ik ben de laatste die hem moet vertellen het anders te doen”, zegt De Knegt. Hij voegt er aan toe dat Van der Poel en diens management alles vooraf hebben overlegd met hem. “Ik begrijp Mathieu helemaal. Hij heeft niks te verdedigen in de wereldbeker en de trip naar Rome kost hem een aantal trainingsdagen. Zijn belang gaat boven het feit dat Nederland hem nodig heeft in Rome.”

Broer David van der Poel vliegt wel om en neer naar Italië voor het rijden van de wereldbekercross. Samen keren de broers daarna terug naar huis voor het rijden voor de laatste World Cup cross in Hoogerheide.

Ook wereldkampioene Thalita de Jong en Lucinda Brand kiezen ervoor niet naar Rome te gaan en te blijven trainen in Spanje.

Bij de vrouwen onderbreekt Marianne Vos haar trainingskamp in Spanje wel voor de wereldbekerwedstrijd. Lars Boom heeft De Knegt ondanks een teleurstellend NK (‘Mijn parcours niet.’) laten weten nog altijd te gaan voor ‘Rome’ en het WK.

In de jongerencategorieën krijgt Kelvin Bakx (Bergen op Zoom) een kans zich te kwalificeren voor het WK voor beloften. “Kelvin was vroeger heel beperkt in de parcoursen die hij aankon. Dat is nu veranderd. Hij heeft grote stappen gezet.” Ook junior Ryan Post (Raamsdonksveer) vliegt mee naar Rome.

Perry Frijters (Sint Willebrord) en Wesley Floren (Ossendrecht) gaan niet mee naar Rome. Zij krijgen een week later in Hoogerheide in de B-ploeg een laatste kans om zich in de kijker te rijden voor het WK.

Selecties WB Rome (Fiuggi)

Mannen: Corné van Kessel, Lars van der Haar, Stan Godrie, David van der Poel,

Thijs van Amerongen, Lars Boom en Patrick van Leeuwen.

Vrouwen: Sophie de Boer, Maud Kaptheijns, Marianne Vos, Manon Bakker

Ceylin del Carmen Alverado, Yara Kastelijn, Inge van der Heijden en Annemarie Worst.

Beloften: Joris Nieuwenhuis, Sieben Wouters, Mike van der Heijden, Kelvin Bakx en Gosse van der Meer.

Junioren: Ryan Kamp, Bart Hazekamp, Mees Hendrikx.

poll

Het frauderen met pgb is het gevolg van een ook voor de overheid veel te ingewikkelde regeling

Het frauderen met pgb is het gevolg van een ook voor de overheid veel te ingewikkelde regeling

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
21 stemmen