Volledig scherm
Gabriel Lester en Martine Vledder op de plek waar Tussenstop moet komen. foto Chris van Klinken/Pix4Profs

'De jeugd gaat hier afspreken'

BERGEN OP ZOOM - Het echte werk is nu begonnen. Tussenstop krijgt vorm. Voorjaar 2017 moet het er staan. Er ligt een voorlopig ontwerp dat nu nader wordt uitgewerkt tot op detail. De kunstenaars Martine Vledder en Gabriel Lester gaan het plaatje invullen. Ze doen dat in overleg met de Stichting Kunst in de Openbare Ruimte (KidOR). En met ambtenaren van de gemeente.

Wat kan er? Welke materialen? Hoe zit het bouwkundig? Kun je er straks nog doorheen kijken? Is dat beeld dan scherp? Of juist wazig? Want als ontwerp is Tussenstop raak getroffen, de uitdaging is nu om van ontwerp een echt iets te maken.

Dat iets is een kunstwerk. En tegelijkertijd ook een geluidsscherm. Dat moet verrijzen aan de kop van de Halsterseweg in Bergen op Zoom. Op de plek waar de stad eindigt, het verkeer over de drukke Randweg Noord raast, waar Halsteren begint.

En waar dagelijks honderden scholieren oversteken. Van de drukke Halsterseweg in Halsteren naar de luwte van de Halsterseweg in Bergen op Zoom. En omgekeerd.

"Het is een duidelijk punt in de stad", zegt Lester. Als kunstenaars krijgen hij en zijn partner Martine Vledder, zij is architect en stedenbouwkundige, ook opdrachten om een plek waar nog niks te beleven valt, die niks heeft, tot leven te brengen.

Lees donderdag meer in BN DeStem

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (37%)
  • Oneens (63%)
1290 stemmen